El Recòndit fa un pas més per convertir-se en un projecte cultural de referència al Pla de l’Estany. El projecte perd l’etiqueta de festival després de dos anys i es convertirà aquest 2023 en una programació regular que portarà 32 artistes de primer nivell als pobles més petits de la comarca: Camós, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls.
Aquest any, el Recòndit suma un nou poble al projecte amb la inclusió de Serinyà i ja arriba a tots els municipis de menys de 2.000 habitants del Pla de l’Estany, que era l’objectiu fundacional del projecte. D’aquesta manera, es consolida com un projecte de comarca, que aposta per descentralitzar l’oferta cultural de les grans ciutats i que vol reivindicar el paper que han de tenir els petits municipis i les zones rurals en el món cultural. A més, tots els concerts es fan a l’aire lliure i en espais de gran valor per visibilitzar i posar en relleu l’entorn natural i patrimonial que té el Pla de l’Estany.
UNA PROGRAMACIÓ DE LUXE AMB 32 ARTISTES
El canvi de format ve acompanyat d’una programació de primer nivell, amb grans referents de l’escena catalana com Clara Peya, que oferirà al Recòndit un dels pocs concerts que farà aquest any, Quimi Portet, Lídia Pujol, Joan Miquel Oliver, Manu Guix o Lluís Gavaldà, que hi presentarà el nou espectacle “Sona la cançó” juntament amb Joan-Pau Chaves. Aquests grans noms es combinaran a la programació amb alguns dels artistes emergents més prometedors de casa nostra, com Gigi Ros, Sandra Bautista, Llars o Mar Pujol, entre altres.
El Recòndit també serà un lloc d’estrenes i novetats. Artistes com Sergi Carbonell (Txarango), Selma Bruna (Marala) o Ernest Crusats (La Iaia) hi faran l’estrena a la comarca dels seus nous projectes en solitari i també hi sonaran els nous treballs de Núria Graham, Ven’nus, Júlia Blum, Berta Sala o Esther, que hi farà el primer concert amb banda a Catalunya. La programació tampoc s’oblidarà de les propostes locals: Vic Moliner, David Mauricio o Pau Brugada seran els artistes del Pla de l’Estany que actuaran al Recòndit. Tot plegat forma un cartell eclèctic, amb moltíssima varietat estilística i amb la voluntat d’interpel·lar a públics molt diversos.
MÉS ENLLÀ DE LA MÚSICA
El Recòndit s’ha reivindicat des de la primera edició com un projecte que va molt més enllà de la música i enguany ho tornarà a demostrar. Els concerts matinals tornaran a estar vinculats al circuit de caminades Fem Drecera!, organitzat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany, de manera que el públic podrà gaudir d’un matí complet amb esport, descobriment del territori i l’entorn i un concert vermut per tancar la jornada. També es repetirà el taller de malabars que completa la proposta per als més petits i petites.
RECONWIT, LA CERVESA DEL RECÒNDIT
Una de les grans novetats d’aquest any serà la creació d’una cervesa artesana pròpia. En col·laboració amb FdL Beer Project, aquesta setmana s’ha començat a elaborar la ‘ReconWit’, una cervesa creada exclusivament per a l’ocasió i que només es podrà trobar en les 24 dates del Recòndit. Es tracta d’una Wit Bier, un estil de cervesa original de Bèlgica, que està elaborada amb malta, blat cru, pell de taronja amarga, llavors de coriandre, llevat i llúpol. El resultat és una beguda daurada de graduació moderada, amb un sabor molt refrescant i que fàcilment captivarà a les persones de bon paladar cultural.
UN PROJECTE AMB MIRADA ECOLÒGICA
El Recòndit també té en compte els criteris de sostenibilitat i medi ambient i aquest any repetirà una aposta que es va estrenar amb èxit en la passada edició. Tots els concerts s’alimentaran exclusivament amb energia verda i funcionaran a través de plaques solars i acumuladors d’energia solar. Això serà possible gràcies a EcoloGIG, un projecte impulsat per l’empresa de so AdLibitum en col·laboració amb La Tornada, que permetrà que els concerts no requereixin generar electricitat amb motors diesel ni connexió amb el sistema elèctric i, d’aquesta manera, redueixin el seu impacte medioambiental.